Day 1 (27 April)

12:00

13:00

13:30

14:15

14:45

16:45

17:30

18:00

Lunch

12:00 – 13:00 (60 min)

Setting the scene

13:00 – 13:30 (30 min)
Eric Lambin • Antonio Loprieno

Science advice under fire

13:30 – 14:15 (45 min)
Anne Glover • Roger Pielke Jr • Matt Flinders • Lara Pivodic

Refreshments

14:15 – 14:45 (30 min)

Interactive policy simulation

14:45 – 16:45 (120 min)
International Institute for Applied Systems Analysis

How close is too close? The complex role of a government science advisor

16:45 – 17:30 (45 min)
Mona Nemer • Mark Ferguson • Tarmo Soomere

Networking buffet

18:00 – 19:30 (90 min)
Mark Ferguson

Day 2 (28 April)

08:30

09:00

09:45

11:15

11:50

12:35

12:45

13:00

Welcome coffee

08:30 – 09:00 (30 min)

When science meets politics: the case of climate change

09:00 – 09:45 (45 min)
Andrea Hinwood • Diana Ürge-Vorsatz • Virginia Murray • Agnieszka Ason

Parallel workshops

09:45 – 11:15 (90 min)

Refreshments

11:15 – 11:50 (35 min)

Science advice in time of crisis: the case of Covid

11:50 – 12:35 (45 min)
Patrick Vallance • Andrea Ammon • Tina Comes • Stephen Quest

Conclusions and messages

12:35 – 12:45 (10 min)
Antonio Loprieno • Eric Lambin

Keynote address

12:45 – 13:00 (15 min)
Jean-Eric Paquet

Lunch and departure

13:00 – 14:00 (60 min)

We also have several side events organised alongside the main conference programme.

Side events